Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
INSÄNDARE: En budget för ökad jämlikhet

Regeringen satsar på investeringar inom sjukvården, äldreomsorgen, skolan och klimatomställningen, skriver Jim Svensk Larm (S).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Under våren har den socialdemokratiskt ledda regeringen satsat stora resurser för bland annat sjukvården och omsorgen. Vi har räddat hundratusentals jobb genom korttidspermitteringar. Nu lägger vi fram en historisk budget i riksdagen som skapar jobb och tar sikte på de samhällsproblem som vi sett före och under denna kris. Vi ska bygga vårt samhälle starkare än det var innan krisen. Vi gör det genom investeringar i det som bygger Sverige starkt, sjukvården, äldreomsorgen, skolan och klimatomställningen.

Annons

Annons

Vi ökar de generella bidragen till kommuner och regioner så att välfärden fungerar i hela Sverige. För Hudiksvalls del innebär det 25 miljoner kronor mer under 2021. Utöver det tillkommer specifika satsningar inom exempelvis äldreomsorgen.

Vi gör också satsningar för att få en mer jämlik och jämställd hälsovård genom att satsa 500 miljoner kronor på förlossningsvården till regionerna. Kvinnor som ska föda barn behöver ha en sammanhållen vårdkedja under graviditeten, förlossningen och eftervården. Det ska bli enklare att fånga upp de mammor som lider av fysiska eller psykiska problem efter en förlossning.

Vi fortsätter att stärka pensionärernas villkor. Vi har tidigare höjt pensioner i flera steg, även 2021 kommer vi fortsätta höja pensionerna. Vi inför nu ett inkomstpensionstillägg för att höja pensionen med upp till 600 kronor för de som arbetat ett helt liv med låg lön. Vi fortsätter också att sänka skatten för pensionärer.

Vi förlänger också förstärkningarna av A-kassan till och med 2022. Den som förlorar jobbet behöver fortsatt ha en trygghet medan de ställer om till ett nytt arbete. Därför är det viktigt för oss att fortsatt ha en höjd A-kassa som ger en trygghet för fler samt att klyftorna inte ökar i krisens spår.

Annons

Budgeten som vi nu lägger fram i riksdagen innehåller mycket bra socialdemokratisk politik och det vi nämnt ovan är bara några av de saker vi vill lyfta.

Jim Svensk Larm, för styrelsen Socialdemokraterna Hudiksvall

Annons

Annons

Till toppen av sidan