Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Dubbel styrka på HT:s sportredaktion – Victoria och Christina vill bredda utbudet

Som ett led i HT:s satsning på ännu mer lokala nyheter har sportredaktionen fördubblats då Victoria Mickelsson fått sällskap av Christina Bodén. Deras mål är nu att bredda utbudet och visa upp även individuella utövare samt de som sportar på lägre nivåer.

Victoria Mickelsson och Christina Bodén är HT:s nya sportredaktion.

Bild: Marielle Anteskog

Annons

Efter många år som familjeredaktör tar nu Christina Bodén plats på HT:s sportredaktion, där hon en gång började sin bana på tidningen för nästan tjugo år sedan. Och det känns som att komma hem, menar hon.

– Fast egentligen har jag alltid haft ena foten kvar, eftersom jag inte kunnat hålla mig från att skriva om främst häst- och motorsport.

Det är Christina Bodéns två stora passioner i livet. Hemma i stallet står två hästar och motorintresset väcktes redan när hon som 14-åring började som funktionär på dragracingbanan i Piteå, där hon är uppvuxen.

– Dragracing var nytt och spännande då på mitten av 70-talet och vi hade en jättebra bana i Piteå, så det var väl därför jag tyckte det var så kul.

Vad vill du med ditt nya uppdrag?

Annons

– Jag vill att ännu fler ska få synas. Det finns så otroligt många duktiga idrottsmänniskor inom alla kategorier som lägger så mycket tid på sina idrotter. De är verkligen värda att synas och uppmärksammas, säger hon.

Annons

En av dem som hon imponerats av skriver hon om i dag i nya serien På väg mot toppen, nämligen den unge talangen Anton Mossnelid.

– Det känns viktigt att också våra ungdomar får synas i tidningen, att man får visa vilket engagemang de har, säger Christina Bodén.

Både Victoria Mickelsson och Christina Bodén tror att dubbel styrka kommer att märkas väl på HT:s sportsidor.

Bild: Marielle Anteskog

Hennes kollega Victoria Mickelsson har varit på sporten i tre år och dit blev hon värvad redan innan hon hann gå klart utbildningen i Sundsvall.

– Egentligen hade jag sökt sommarjobb som allmänreporter men det blev sport och det är jag väldigt glad för i dag, säger hon.

Under de här åren har Victoria mest täckt de stora sporterna i Hudiksvall och Nordanstig, så det har blivit mycket tid på fotbollsplaner och i hockeyhallar.

– Det har så klart blivit innebandy och handboll också, men det har varit det svåra med jobbet hittills – att välja och prioritera. Man vill hinna med att göra så mycket mer än vad man kunnat. Därför blir det jätteskönt nu när vi är två, jag tror det kommer göra en stor skillnad på sportsidorna.

Hudiksvall/Nordanstig är annars ett jättebra område, sett med en sportreporters ögon, tycker hon. Här finns de flesta sporter representerade. Och sportpubliken är engagerad och har varit väldigt tydliga med vad de vill få ut av sin lokala tidning. De vill ha mer sport, helt enkelt.

Vad vill du med ditt nya uppdrag?

– Jag vill att vi visar upp fler individuella utövare och kanske inte bara de stora lagsporterna på hög nivå, utan även de som är på väg uppåt och som befinner sig på lite lägre nivåer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan