Annons

Annons

Annons

Fotboll

Galna fotbollshelgen – här är all livedramatik du får på Helahälsingland.se i dag

Ljusdals sista chans att slåss för sin existens i ettan, serieledande Hudiksvalls möte med profil-laget Stockholm Internazionale – och på det högintressant division 3-dramatik för flera hälsingelag.

All denna dramatik får du som pluskund och prenumerant live hos Helahälsingland.

Text

– Målet är så klart att kunna ge våra kunder så mycket vi bara kan. Vi äger ju rättigheterna till de här fotbollsserierna, så det är bara att köra – mer fotbollsdramatik åt folket, säger Rikard Bäckman, projektledare för livesport i Bonnier News Local.

För att kunna se allt detta behöver du vara pluskund. Det kan du bli HÄR. Är du tidningsprenumerant på Ljusdals-Posten, HT, Söderhamns Kuriren eller Ljusnan behöver du bara aktivera ditt digitala konto så har du matcherna helt fritt.

Här är alla matcher vi sänder

Söndag, länkarna aktiva från klockan 8.00:

14.00: Heby AIF–Rengsjö SK (division 3 södra Norrland)

Annons

Annons

14.00: Edsbyns IF FF–Söderhamns FF (division 3 södra Norrland)

14.00: Svartviks IF–Delsbo IF (division 3 mellersta Norrland)

14.00: Valbo FF–Sandvikens AIK FK (division 3 södra Norrland)

Hudiksvall stormar fram som serieledare i division 2 norra Svealand. Nu har man skaffat sig ett försprång på tre poäng ner till tvåan Karlberg och trean Enköpings SK. På lördagen har HuFF profiltäta Stockholm Internazionale att möta hemma på Sparbanken Arena – och Sporten livesänder som bekant alla seriematcher den här säsongen.

– Endast tre matcher återstår och allt pekar mot en hyperintressant avslutning på serien. Den stora frågan just nu är om HuFF håller distansen ut i år. Ett första svar får vi på lördag. Dessutom sänder vi ju svenska cupen-matchen mot GIF Sundsvall på onsdag också, säger Sportens Fredrik Mix som kommenterar lördagens match.

Annons

Hudiksvalls FF har allt i egna händer, som serieledare i division 2 norra Sveland, med tre matcher kvar att spela.

Bild: Peter Axman

Annons

► I Ljusdals serie division 1 norra Svealand damer är Stensätra och Valbo redan klara för degradering. Den sista gudsförgätna nedflyttningsplatsen är det IFK Västerås, Gefle, Rimbo och LIF som slåss om att undvika. Dramatiskt nog har Ljusdal Rimbo i sista omgången hemma på Erik Hamréns plan. Matchen ser du live på helahahälsingland.se

– Förutsättningarna pekar mot att det är seger med några måls marginal som är Ljusdals chans att fixa ett nytt kontrakt, något mycket värdefullt för klubben och det unga lagets möjligheter att utvecklas vidare. Det gäller bara att laget släpper alla handbromsar och skapar fler lägen än i de senaste matcherna, säger Peter Axman som kommenterar matchen.

Spelar Ljusdals IF i division 1 även nästa säsong? Svaret på den frågan får vi på lördag.

Bild: Peter Axman

► Hälsingelagen i division 3 är splittrade på två serier – södra Norrland och mellersta Norrland. Om det är dramatiskt inför sista omgången, som spelas på söndag klockan 14.00? Ja, det får man lov att säga.

Rengsjö SK är redan klart för degradering, men kan nu sabba för Heby som man möter i sista omgången. Samma sak gäller för redan nedflyttningsklara Edsbyn. De kan nämligen se till att Söderhamn tvingas kvala för sin fortsatta existens i division 3.

Annons

– Edsbyn har inget att spela för och det ska bli intressant att se hur laget tar sig an matchen. Men oavsett har SFF ett säkrat kontrakt helt i egna händer och får trots bortaplan ses som favoriter på förhand, säger Fredrik Mix som kommenterar det avslutande hälsingederbyt mellan Edsbyn och Söderhamn.

Annons

Det är Heby, Söderhamn och Valbo som gör upp om att slippa kvala för att hålla sig kvar – och därför kommer du också kunna se Valbos match mot Sandviken på söndag.

Söderhamns FF har allt i egna händer inför söndagens match.

Bild: Arkivbild

I den andra serien slåss Delsbo för att undvika negativ kvalplats i en helt avgörande match mot Svartvik. En match som du också ser på Helahälsingland.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan