Annons

Annons

Annons

Insändare
REPLIK: Den tuffa ekonomiska situationen Ljusdals kommun befinner sig i gör att vi känner oss tvingade att spara

Vi gör allt vi kan för att sträva efter att leva upp till de ambitioner du läst om på vår hemsida. Det är också jättebra att det vi politiska partier lovat väljarna hamnar under lupp, inte enbart under valrörelser utan också mitt under mandatperioder, skriver Kristoffer Kavallin och Karin Jansson, miljöpartister i Ljusdal i en replik till Henrik Estander.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tack Henrik Estander , för dina frågor i insändaren: "Vad vill egentligen Miljöpartiet med utbildningen i Ljusdal".

De ambitioner som du läst om på vår hemsida gör vi allt vi kan för att sträva efter, jättekul att du hittat dit!

Annons

Det är också jättebra att det vi politiska partier lovat väljarna hamnar under lupp inte enbart under valrörelser utan också mitt under mandatperioder. Det stärker banden mellan oss som fått förtroendet att leda, och de som gett oss det förtroendet.

Annons

I vår valbroschyr som vi delade ut inför valet så berättar vi ännu mer om våra ambitioner för skolan i Ljusdal. Bland annat står det: "Små enheter ska värnas. De är viktiga för elevernas trygghet och närhet till skolan, men också för bygdens sammanhållning och fortlevnad."

Och "Våra skolor behöver långsiktiga förutsättningar. Om nedläggningar ändå övervägs, ska både för- och nackdelar noga utvärderas. Även barn och föräldrar ska komma till tals."

Det råder delade meningar i Miljöpartiet i Ljusdal kring hur bra vi lyckats efterleva dessa löften.

Mer specifikt kring dina högst relevanta frågor är vår hållning kring programutbud att mångfald berikar. Ett rikare programutbud leder absolut till en mer attraktiv skola och en attraktivare kommun. Men den tuffa ekonomiska situationen vår kommun befinner sig i gör att vi känner oss tvingade att spara. Det stora valet här har varit mellan gymnasium och grundskola. Då har vi valt att satsa på de yngre åldrarna.

Bidraget på 50 000 som du tar upp - det är lite klurigt. Ska verkligen politiker ta beslut i sådana här frågor? Vi tycker nog att det vore bättre att programmen själva kunde ta den här typen av beslut. Det är ju de som bäst kan veta vad som ska prioriteras.

Kristoffer Kavallin och Karin Jansson, miljöpartister i Ljusdal

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan