Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Läsartext
Läsartext: Supercupen avgjordes i Bollnäs

Supercupens deltävling två avgjordes i Bollnäs den gångna helgen. Från Bollnäs MK deltog nio hemmaförare i olika klasser av totalt 99 startande.

Text

Detta är en läsartext.

Viktor Andersson Bollnäs MK fotograf Niclas Alfredsson.

Annons

Lördagen bjöd på kanonväder och kanske lite väl mycket värme när tävlingen började. På söndagen då sista kvalet samt finalerna skulle köras så var det en mer gynnsam temperatur med något ostadigt väder med några skurar drog förbi, som tur var så var marken varm och torr så väglaget och banan höll bra.

I Rallycross Historiska hittade vi ingen mindre än den rutinerade Göran Zamora Lind som lyckades ratta in sin Volvo 142:a på en fin tredje plats i finalen.

I 2150 klassen hittar vi tre stycken hemmaförare, Anders Lind tog sig till semifinal och slutade där på en sjätte plats.

Fredrik Mellgren tog sig också till semifinal och slutade där på en femte plats och Kaj Svensson lyckades tyvärr ej ta sig till någon semifinal efter att bilen inte var körduglig i sista kvalomgången.

Annons

Eddie Gilberg Gestrike RT fotograf Niclas Alfredsson.

Annons

I klassen Crosskart Extreme fanns inte mindre än fem stycken hemmaförare.

Hemmahoppen Viktor Andersson som blev svensk mästare i klassen 2018 samt Mattias Olsson som är flerfaldig svensk mästare i Rallycrossens 2400 klass gick båda till final efter otroligt hårda heat och semifinaler.

Viktor vann sin semifinal och fick starta i främsta ledet efter poängräkningarna från kvalen där han var tvåa totalt. I finalen så tar han starten och leder men på första varvet gör han en miss och glider ut i en kurva och släpper förbi Magnus Thituson som vinner finalen och Viktor Andersson blir tvåa i helgens tävling, men Viktor toppar nu den totala listan i cupen efter två körda deltävlingar.

Mattias kämpade i kvalen med en motor som inte riktigt ville gå men lyckades laga maskinen och komma till semifinal i sista led, gör en kanonkörning och blir tvåa vilket betyder att han går upp till final. Där får han åter starta i sista led, gör en bra start igen och slutar på en hedrande fjärde plats.

Jonny Andersson som är far till Viktor Andersson körde upp sig till semifinal men fick där några hårda smällar i fighten om finalplatserna och slutade på en sjätte plats i sin semifinal.

Christoffer Laurin lyckades inte riktigt få ihop poäng att nå semifinal, detsamma gäller Simon Englund som fick bryta tävlingen redan i sitt andra kval på lördagen efter en hård smäll och trasiga stötdämpare som följd.

Joel Olsson som tävlar för SMK Söderhamn har tagit klivet från folkrace till Crosskart extreme detta år och gör det galant, han tog sig till semifinal men blir där trea och förste man utanför finalkörning. Bollnäs MK har fått mycket beröm av de tävlande för en väl genomförd tävling.

Ann-Mari Bergström/Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan