Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Läsartext: Alfta GIF HF körde över Bollstanäs SK – nittonde raka matchen utan förlust

Alftas damlag reste till Upplands Väsby i den 19:e omgången och gjorde om det mesta i sitt spel för att hitta ytterligare energi och fart till veckans match. Ett mer offensivt försvarsspel än vanligt användes och efter 10 minuters trevande inledning nådde de önskad effekt.

Maja Axell gör ett av sina 9 mål. Bild: Ella Henrysson

Annons

Efter 10 minuter med 4 missade frilägen och kommunikationsmissar i försvaret fick gästerna ordning på spelet. 20 bra minuter gav 3-13 på tavlan och med de 4-3 från början så blev det 7-16 i halvtid. Det var skapligt bra men inte önskad nivå.

Efter lite ordningställande i halvtid blev andra halvlekens start oerhört bra. Första insläppta mål efter 10 minuter och andra efter 20 minuter. 7-16 blev 9-33 efter briljant försvars- och kontringsspel. Hemmalaget blev överkörda och hade en jobbig eftermiddag.

Annons

Annons

Emmy Johansson gjorde A-lagsdebut med den äran, gjorde få eller inga misstag och fick sätta sitt första A-lagsmål. Marlene Ljung spred energi och visade vägen innan allt fungerade klockrent, vilket också gav dagens Matchens Lirar-pris. Rebecka Östling la dom avgörande passningarna och levererade hårda skott.

Fröknarna Ohlsson och Axell har två kvalitéer som de delar. Bägge gör många mål och läser spelet bra i försvarsspelet. Just denna dag gav det 2 x 9 mål.

Laget Alfta

Ett lag i medvind mår oftast bra. Laget Alfta är det som vinner matcherna. Tjejerna är trygga med varandra, njuter av att vara tillsammans och kan offra sig för varandra och för att nå framgång. Ledning med 18 mål och två spelare slänger sig efter bollen och vinner tillbaka boll från motståndare i en (egentligen) oviktig match är sådana signaler man behöver och vill se. Tjejerna är en lagmaskin.

Matchen var lagets 19:e utan förlust. Vid serieavslutningen på hemmaplan 17/3 kl 14:00 KAN det bli den tjugonde matchen utan förlust. Det är värt att slåss för en vecka till!

Matchfakta

Bollstanäs SK–Alfta GIF HF 14–39 (7–16)

Mål Alfta: Maja Axell 9, Camilla Ohlsson 9, Frida Wikblad 6, Marlene Ljung 5, Sanna Jonsäll 3, Rebecka Östling 2, Caroline Strandell 2, Moa Alexsson 2 och Emmy Johansson

Läsartext/Magnus Dehlin

Annons

Annons

Till toppen av sidan