Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Läsartext: Alfta GIF HF B höll inte hela vägen mot det mer rutinerade HK Uppsala

Alfta GIF HF B pressade topplaget HK Uppsala i nära 60 minuter, men det räckte inte hela vägen. Helgens match mot tabelltvåan Uppsala blev en riktigt bra och välspelad match, och trots att det skiljer 12 poäng i serien mellan lagen blev matchen riktigt spännande.

Alftas försvar stod emot Uppsala bra, men höll inte riktigt hela vägen mot det mer rutinerade HK Uppsala. Bild: Malin Eriksson

Annons

Alfta fick en pangstart, 3-0 efter dryga fyra minuters spel. Uppsala jobbade sig in i matchen och kunde kvittera efter 13 minuters spel (6-6). Från den matchminuten bytte lagen mål med varandra och vid halvtid så stod det 13-14, en knapp ledning för Uppsala.

Andra halvlek inleddes med att Alfta kunde kvittera, därefter upprepades spelet från första halvlek med att lagen bytte mål med varandra. Så höll det på i tio minuter där ställningen då var 17-18, sedan kom ett ryck från gästerna där de gjorde fyra raka mål och tog ledningen med 18-23, tungt läge för Alfta, men de gav inte upp!

Annons

Annons

Uppsala fick en utvisning som Alfta utnyttjade till max, och vann den med 3-0, ställningen var då 21-23 och Alfta hade fått ny kontakt. Efter femton minuter in i andra halvlek gjorde Uppsala ett nytt ryck, tre raka mål och de tog ledningen med 21-26.

När det var tio minuter kvar av matchen så försökte Alfta att göra ett nytt ryck, och gjorde två nya mål 23-26 och hade nytt häng i matchen igen. Uppsala fick en straff som missades, då fanns det läge för ytterligare reducering men rutinen i Uppsala tog ut sin rätt och de kunde hålla ledningen matchen ut.

Sammanfattningsvis: En välspelad och jämn match, Vilma Eriksson riktigt bra i målet (stod första halvlek), en bra kämparinsats från alla och en riktigt bra inställning matchen igenom - nu har Alfta två matcher kvar av säsongen och den sista hemmamatchen i damtrean spelas nu på söndag 17/3 kl 16:00 mot HF Rimbo.

Matchfakta

Alfta GIF HF B–HK Uppsala 26–30 (13–14)

Mål Alfta: Frida Wikblad 6, Maria Hedlund 5, Frida Granberg 5, Rebecka Östling 4, Maja Axell 3, Emmy Johansson 2 och Emma Lindgren

Läsartext/Ove Hedlund, Malin Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan