Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför så svårt Coop? Vill ni inte att vi kunder byter till e-faktura?

Signaturen Förbannad pensionär fick sitta nästan tre timmar i telefonkö för att byta från pappersfaktura till e-faktura. Peter Malmgren, MedMera Bank, ger svar direkt.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Annons

Nyss tvingades vi kunder till att skaffa mobilt bank-id, för att kunna fortsätta vara kortkunder. Nu kom kortet, och Coop vill ha 29 kr för pappersfaktura. Vid e-faktura 0 kr. Man förmodar att det skulle vara miljötänk bakom detta.

När varken Coop eller Medmera Bank finns som alternativ till e-faktura hos bankerna, så blir det att ringa kundtjänst, och fråga.

Annons

Började ringa 11:45. När man väl knappat sig fram fyra knappval, så blir man upplyst om att många ringer, försök senare.

Annons

Ringer igen 12:07. Får plats 97.

Kl 15:02, svarar en Erik i kundtjänst, att fler har hört av sig om att varken Coop eller MedMera finns på Bankernas listor. Får då reda på att man ska leta på Entercard Partners, och där efter Coop Mastercard. Ingenstans i något utskick från Coop har denna upplysningen kunnat finnas med ?

Efter 2 timmar och 55 minuter, i telefonkö, så löser sig visserligen problemet. Men hur många kan stå 3 timmar i telefonkö? Räcker mobiltelefonbatterierna?  Tack och lov har inte Telia dragit bort koppartråden ännu, så man kan stå i telefonkö.

Fast troligen är det inte meningen att man ska ha e-faktura, för då hade det väl framgått hur?

Alltså blir det en extra kostnad varje månad för de som inte har möjlighet att stå 3 timmar i telefonkö.

 

Förbannad pensionär

Svar direkt: Hej, vi beklagar att din upplevelse av detta inte har varit bra och att det tidvis har varit långa kötider. Vi har tidigare haft en högt tryck på vår kundservice men det har nu lättat även om vi fortfarande har många som hör av sig med frågor och synpunkter.

Vad gäller din specifika fråga kring e-faktura så fungerar det nu att söka på Coop eller Coop MasterCard. Även Entercard fungerar. Vissa av bankerna hade initialt inte hunnit lägga till Coop som alternativ men detta är nu åtgärdat.

 

Peter Malmgren, MedMera Bank

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan