Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Maria Hansson Nielsen (KD) polisanmäler kristen sajt för muslimhets

Efter fredagens terroristattack på Drottninggatan liknade en skribent på en kristen sajt religionen islam vid ett vilddjur.
Nu har Maria Hansson Nielsen (KD) från Söderhamn polisanmält sajten för hets mot folkgrupp.

Maria Hansson Nielsen (KD) har polisanmält en kristen sajt för hets mot folkgrupp.

Bild: Fredrik Björkman

Skaraborgs läns tidning var först med att berätta om att Maria Hansson Nielsen (KD), som tidigare bott i Skara men numera bor i Söderhamn, polisanmält den evangeliska sajten Apg29.nu för hets mot folkgrupp. Sajten drivs av evangelisten Christer Åberg i Nässjö.

Det var i en artikel om terrorattacken fredagen den 7 april på Drottninggatan i Stockholm som Åberg gjorde en rad olika kommentarer om islam och att de misstänkta terroristerna är muslimer (enligt Aftonbladet har den 39-årige huvudmisstänkte uzbeken uppgett sig vara muslim).

Annons

Annons

Bland annat skriver Åberg:

"Terrordådet är allt att döma ett muslimskt terrordåd. Trots att Sveriges flyktingpolitik har varit generöst mot muslimer och dess religion islam. Tacken för denna öppenhet är att muslimska terrorister mördar fyra människor i Stockholm city och skadar 15."

Åberg skriver också:

"Vänner: det går inte att ställa in sig hos ett vilddjur. Det hugger vem som helst som det kommer åt, för det är dess natur. Islam är ett sådant vilddjur."

Det här tycker Maria Hansson Nielsen är hets mot folkgrupp.

— Här har han gått långt över gränsen. De som gör det är kriminella individer. Att peka ut en viss religion som onda är hets mot folkgrupp på grund av religiös övertygelse, säger Hansson Nielsen till Skaraborgs läns tidning.

Hon fortsätter:

— Jag hoppas att de (polisen) sätter igång en förundersökning, jag ser honom gärna lagförd. Någon måste tala om att så här gör vi inte i Sverige.

Christer Åberg förnekar att han skulle ha hetsat mot muslimer som grupp.

— Alla muslimer är inte våldsamma, utan det är ideologin islam som är farlig. Det farligaste är att de förnekar Jesus, säger han till Skaraborgs läns tidning.

Men i ett citat lite längre ner i artikeln förnekar han att han predikar mot islam.

Annons

— Jag generaliserar inte. Jag skriver muslimer för att de är det, men det betyder inte att alla är onda. Alla nazister mördade inte, men det fanns de som var mördare. Jag predikar inte mot islam utan för Jesus. Det finns inget hat i min artikel, säger han.

Annons

Nazistsajt hyllade Hitler på födelsedagen – åtalad Söderhamnsbo begär att jury avgör

Helahalsingland.se ringer upp Christer Åberg. Han tycker att Maria Hansson Nielsen håller på med okynnesanmälningar.

– Den här personen har ganska ofta anmält mig och polisen har lagt ned det förut, säger Åberg som bestämt avvisar att han hetsat mot muslimer.

Du hävdar att du inte predikar mot islam. Samtidigt säger du att islam är farligt. Är inte det att "predika mot islam"?

– Islam är en ideologi som är antikristlig och där man är emot Jesus. Det är så att muslimen som sådan är offer för islam. De lider under IS, Boko Haram och alla de andra, säger Åberg.

Men du säger att du inte är emot islam?

– Jag är för Jesus. Där kommer jag in med budskapet om Jesus. De (muslimerna) behöver också Jesus. För han är till för alla människor. Jag lyfter hela tiden fram Jesus. Det är han som är svaret. Det är inte politik och inte religion. Utan Jesus Kristus, säger Christer Åberg.

Döms man som skyldig för hets mot folkgrupp så kan man dömas till maximalt två års fängelse eller, om brottet anses som ringa, böter.

Annons

Helahalsingland.se har sökt Maria Hansson Nielsen.

Lisa Magnusson: Det finns inga "onödiga" åsikter


Pelle Zackrisson

0270-740 13
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan