Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Monitorhjälpen får ny huvudägare: "Vi fortsätter i samma anda som tidigare"

Monitors ägare Jörgen Persson har sålt sin aktiemajoritet i hemtjänstföretaget Monitorhjälpen. Ny huvudägare blir istället Rosie Gradin.

Åke Persson och Irene Ilonen startade Monitorhjälpen tillsammans för fyra år sedan. Irene Ilonen är kvar i företaget som vd.

Bild: Malin Pahlm

Annons

Monitorhjälpen startades 2014 av bortgångne Åke Persson och Irene Ilonen. Idag har bolaget cirka 300 kunder i Iggesund och Hudiksvall.

– Nu har vi kommit till en punkt där det är dags för Monitor att släppa taget om Monitorhjälpen och istället lägga all kraft och fokus på Monitors kärnverksamhet, säger Jörgen Persson i ett pressmedelande.

Jörgen Persson säljer sina andelar i Monitor Hjälpen (51 procent) till Rosie Gradin som idag jobbar som operativ chef i hemtjänstföretaget. De övriga 49 procenten äger Irene Ilonen sedan tidigare.

Åke Persson hade en stark vilja att Monitorhjälpen inte skulle ha något vinstintresse utan att det eventuella överskottet skulle användas i verksamheten för att gynna både kunderna och personalen. Ett krav som Monitor ställer nu när de säljer sin andel, är att hemtjänstbolaget under räkenskapsåren 2016-2019 maximalt har ett överskott på 400 000 kronor per år. Det innebär att personalen och kunderna får dela på resten av det eventuella överskottet.

Annons

Annons

– Vi kommer fortsätta precis i samma anda som tidigare. Irene är vd och det är hon som har byggt upp hur vi arbetar praktiskt i företaget. Jag känner mig jättetrygg att ha Irene med mig, hon kan det här, säger Rosie Gradin.

Monitorhjälpen grundades 2014 och har idag cirka 300 hemtjänstkunder i Hudiksvall och Iggesund.

Bild: Therese Nilsson

Se också: Monitorhjälpen vill utvidga.

I samband med att Monitor säljer sina andelar kommer hemtjänstföretaget byta namn.

– Vi väntar på besked från Bolagsverket innan jag kan tala om det. Men vi kommer fortsätta arbeta som tidigare och det kommer inte bli någon skillnad för våra kunder, säger Rosie Gradin.

Säljarna hade även ett villkor att det under de närmaste åren ska göras satsningar på servicehöjande åtgärder för kunderna och befrämjande åtgärder för personalen, allt i enlighet med Åke Perssons vilja skriver Monitor i ett pressmedelande.

Läs också: Brodern Morgan efter Åke Perssons död: "Åke var en visionär"

Annons

Diskutera lokala samhällsnyheter på Facebook i gruppen Politik i Hudiksvall. Sök upp gruppen eller klicka här!


Therese Nilsson

0650-355 85
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan