Annons

Annons

Annons

Järvsö

Nu täcks Järvsöbacken med snö: "250 lastbilsflak per timme"

Samtidigt som snön faller för fullt över Hälsingland och skapar trafikkaos jublar man i Järvsö. Snöfallet och minusgraderna har gjort att man kört igång snökanonerna och håller vädret i sig räknar man med en tidig premiär i år.

Inbäddat innehåll

– Man vet ju aldrig med vädret, men håller det i sig någorlunda bör vi kunna köra igång till slutet av november, säger Peter Augustsson, VD för Järvsöbacken.

Läs även: Rekord för sjunde gången i bergscykelparken i Järvsö – fortsätter satsa

Järvsöbacken har snögaranti från slutet av november och bör alltså inte ha några problem att hålla detta i år. Utöver natursnön som faller går snökanonerna i hela backen just nu. Peter Augustsson berättar på måndagsmorgonen att det tillverkas 2 000 kubikmeter snö per timme men då de startade upp så sent som på söndagen hade man inte kommit upp i max kapacitet ännu. Efter lunch började det gå för fullt.

Annons

Annons

Peter Augustsson, VD för Järvsöbacken.

Bild: Caj Källmalm

– Då gör vi 2500 kubik i timmen, motsvarande 250 lastbilsflak med snö. Det är en härlig dag nu när allt är igång. Det har kommit 15-20 centimeter natursnö och att se kanonerna producera nu också känns fantastiskt, säger Peter Augustsson.

Läs även: Träkåtor, blues och non-stopskidåkning – här är vinterns turistmagneter i Järvsö

Järvsöbacken har i år gjort flera uppdateringar av sitt snösystem. En ny pistmaskin ska också förbättra snökvaliteten i backen och andra nyheter inkluderar uppdaterade restauranger både i backen och nedanför.

Just nu tillverkas 2500 kubikmeter i timmen.

Bild: Caj Källmalm

– Bokningsläget ser mycket bra ut. Att snön och kylan kom nu när det fortfarande var lov var optimalt för oss, det har gjort att många nu bokat aktiviteter till nästa ledighet. Det blir en stor skillnad för bokningarna när snön kommer, säger Peter Augustsson.

Annons

Läs även: Skidsäsongen är över – rekord för Harsa och Järvsöbacken

Annons

Redan i helgen var det folk som prövade att ta sig ner i backen. Egentligen skulle cykelparken hållit öppen tills på söndagen men minusgraderna och snön satte stopp för det i förra veckan. Nu laddar man istället för fullt inför vintersäsongen.

Backen börjar redan nu bli rejält vit.

Bild: Caj Källmalm

– Prognoserna nu ser jättelovande ut en vecka framåt med kallt väder så håll koll på hemsidan för där kommer besked om när backen är igång.


Caj Källmalm

0690-102 00
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan