Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Generationsskiftet stoppar inte Alfta – satsar på toppen av division 2

På söndag drar det igång för Alftas handbollsdamer i division 2. Förra årets trea inleder säsongen med bortamatch mot Falu HK och sporten kollade läget på en av veckans träningar.

Laget delade upp sig och spelade match på en av träningarna.

Bild: Nathalie Andersson

Annons

Inbäddat innehåll

Laget slutade på en tredjeplats i tabellen förra säsongen, då man var fyra poäng efter seriesegrarna Arbrå och två efter Uppsala, men trots en viss generationsväxling i Alfta GIF ligger förväntningarna fortfarande på samma nivå inför seriestarten av division 2.

– Vi sa att vi ville komma topp fem förra säsongen och vi har samma mål nu också, säger skadade Anna Olsson, som klivit in som lagledare medan hon går igenom en lång rehab efter sin korsbandsoperation.

– Det är tufft att bara sitta på läktaren, så det är jätteskönt och roligt att jag kan vara med och hjälpa till som lagledare nu när säsongen närmar sig. Jag känner ju tjejerna eftersom jag har spelat med dem och jag tror att jag kan bidra med mycket från sidan.

Annons

Annons

Från sidan av planen får hon se sitt lag träna på bland annat positionsskott, kontringar och tvåmålsspel, och det ser bra ut på träningarna för laget som tappat en del spelare som har lagt av. Tappet av spelare har inneburit en sorts generationsväxling, då yngre talanger kommit upp i laget för att axla rollen bland seniorerna.

Stommen i laget finns dock kvar och storskytten Maria Hedlund är trogen sin plats på högernio. Tillsammans med lagkaptenen Kristina Thuresson är hon en av de som ska leda laget i vinter och de båda niometersspelarna ser fram emot att serien ska dra igång.

– Det är roligt med seriestart, äntligen, och det blir spännande att se var vi står någonstans mot lagen i den här serien, säger Kristina Thuresson.

Målskytten Maria Hedlund, som gjorde mer än hundra mål för Alfta förra säsongen, är även hon sugen på att komma igång med matcherna igen och hon har klart för sig hur hon ska fortsätta göra mål.

– Jag ska fortsätta skjuta och våga ta mina steg framåt, jag får liksom inte gå bakåt och tveka. Det gick över förväntan förra säsongen faktiskt och nu vill vi som lag spela ihop oss rejält och ha kul hela säsongen, säger hon.

Men det är ju inte bara målskyttar som gör ett handbollslag komplett. Alla små delar behövs i lagbygget och eftersom Alfta har fått ett par tillskott i truppen fick man en ypperlig chans att spela ihop sig på riktigt när man fick spela fyra matcher på två dagar i Stockholm i början av månaden. På lördagen knep man en vinst mot Jakobsberg medan man föll mot Åkersberga och söndagen bjöd på idel vinster mot Ceres och Uppsala – överlag bra resultat på försäsongen alltså.

Annons

Annons

– Vi är supernöjda efter helgen när vi spelade träningsmatcher och vi har verkligen kommit ihop som ett lag med de nya spelarna vi har. Förhoppningsvis ska vi kunna behålla vår fart, vårt målvaktsspel och försvarsspelet till den här säsongen och jag tror att publiken kan förvänta sig ännu fler mål från oss i år, säger lagkapten Thuresson.

Med tanke på att laget mäktade med 587 mål på 22 matcher säsongen 2015/16 är det ett fartfyllt Alfta man kan förvänta sig att se när säsongen drar igång, vilket den gör redan på söndagseftermiddagen då laget tar sig till Dalarna för match mot Falu HK. På träningarna inför premiären fokuserade man mycket på kontringar och att spela in sig på tvåmålsspelet, så lagen får nog vara på tå från start mot ett taggat Alfta denna säsong.


Nathalie Andersson

[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan