Annons

Annons

Annons

Söderala

Han blir ny chef för Coop Forum: "Svårt att ta över efter en ikon"

Efter att ha startat upp Axmar brygga och drivit fyra matbutiker är Gävlebon Dan Eklund redo för nästa utmaning. Nu tar han över rollen som butikschef för Coop Forum i Söderhamn.

Inbäddat innehåll

Sedan det stod klart att Johan Lötberg lämnar jobbet som butikschef på Coop Forum i Söderhamn har matvarujätten letat efter hans ersättare. Lösningen visade sig finnas i en matbutik åtta mil bort.

Under tisdagen fanns 40-årige Dan Eklund från Gävle på plats på E-center för att träffa personalen och få en guidning i sin nya butik.

– Det blir svårt att ta över efter en ikon som Johan. Men jag har hört gott om Söderhamn och tror att jag kan få den här butiken att bli lite bättre, säger Dan Eklund.

Läs mer: Lötberg blir ny platschef i Tönnebro – har varit där som ”undercover boss”

Annons

Annons

E-center blir hans femte stopp som chef inom Coop-koncernen. Senast kommer han från butiken Eken i Gävle där hans roll var att bygga om och utveckla konceptet till en färskvarubutik. Innan dess har han även hunnit vara med och starta upp så väl Axmar brygga som Ica Maxi i Gävle.

– Som ny hoppas jag kunna se saker med andra ögon och få en annan bild av vad andra har sett förr. Jag kommer säkert upptäcka saker som jag vill förändra men det kommer inte att ske över en vecka. Först vill jag lära känna mina kunder, personalen och fastigheten närmare.

Under tisdagen presenterades Dan Eklund för personalen på Coop.

Bild: Daniel Nilsson

Läs också: Butiker tar avstånd från fyrverkerier

Med en fru från Söderhamn har det redan blivit många besök i den nya arbetsstaden och i svärföräldrarnas stuga i skärgården. Men någon flytt norrut är inte aktuell i dagsläget.

Närmast kommer Dan Eklund att ta rygg på nuvarande butikschefen under några dagar innan det blir skarpt läge om två veckor.

–Det blir snabba puckar men jag har bra erfarenheter från tidigare ställen och tycker om utmaningar. Grunden är densamma, allt vi gör är för kundernas skull och det är viktigt att personalen trivs och kan göra ett bra jobb.

Annons

Läs också: Byggmax vill etablera sig i Söderhamn

Annons

Han ser posivit på butiken och sina nya medarbetare och tror att det finns flera delar som kommer att vidareutvecklas när han kliver in i rollen som butikschef.

– Att få se andra utvecklas triggar mig. Tanken är att försöka vara med av en ledare än en chef. Att vara chef är bara en titel men en ledare blir man om personalen tycker att man är det.


Anders Nordlén

0270-740 27
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan