Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Skidsäsongen är över – rekord för Harsa och Järvsöbacken

Aldrig har skidanläggningarna i kommunen lockat så många. Harsa friluftsanläggning ökade sin omsättning med 14 procent i vinter. Järvsöbacken tros nå över 200 000 besökare den senaste säsongen.

Järvsöbacken lockade rekordmånga.

Skidanläggningarna i kommunen fick en kanonsäsong. Trots bristen på snö lyckades Harsa friluftsanläggning och Järvsöbacken slå rekord under säsongen.

– Vi har haft en fantastisk säsong, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken och fortsätter:

– Det har varit fint på sportloven och vi hade en fantastisk påsk. Det blir vår bästa säsong hittills.

Läs även: Järvsöbackens vd om sportloven: "De är jätteviktiga"

Annons

I slutet av november och i början av december öppnade barnbacken i Järvsöbacken på södra skidområdet – helgen efter öppnades två nedfarter från toppen av Järvsöbacken. Sedan var det öppet varje helg fram till 19 december då säsongen tog fart på riktigt och jul och nyårshelgen slog rekord.

Annons

– Jag trodde att det var naturlig snö som behövdes för att locka åkare, men det behövdes tydligen inte. Vi hade mer gäster den här julen och nyåret än vi någonsin haft, trots att det inte fanns någon natursnö, enbart konstsnö, säger Peter Augustsson.

– Det har varit fint på sportloven och vi hade en fantastisk påsk. Det blir vår bästa säsong hittills, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken.

Framgången tror han bland annat beror på att Bergshotellet öppnat och kan erbjuda fler boendeplatser till turisterna.

Läs också: Unga skidåkare gillar det nya barnområdet i Järvsöbacken: "Det är kalas"

– Klart att det spelar in att vi fått mer boenden i och med det nya hotellet och tack vare snöinvesteringarna vi gjorde i fjol så kom det mer folk, säger Peter Augustsson.

– Vi kommer att fortsätta att investera framöver, men vi håller på och utvärderar nu vad som behövs.

Harsa friluftsanläggning i Järvsö startade sin säsong sex veckor senare än vanligt – mitten av januari. Trots det kunde Jan-Åke Snar, som tidigare drivit Harsa friluftsanläggning och numer är spårchef på anläggningen, se en ökad omsättning med 14 procent mellan månaderna januari och mars.

Annons

Annons

– Vi är helnöjda med vintern. Vi trodde att det skulle gå åt fanders när det inte kom någon snö, men det gick bra till slut, säger Jan-Åke Snar och fortsätter:

– Längdskidor är på uppgång och det är trendigt att åka just nu. Och när snön äntligen kom så fanns det ett uppdämt behov.

Som vi tidigare skrivit så har Harsa friluftsanläggning börjat att se över möjligheterna till en konstsnöanläggning för att rädda försäsongen.

Läs mer om det här: Harsa investerar - konstsnö ska rädda försäsongen


Linda Mårtensson

0651-58 50 52
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan